Fagforbundet ønsker en Ap-ledet, rødgrønn regjering - Fagforbundet

Fagforbundet ønsker en Ap-ledet, rødgrønn regjering

bilen2.jpg

Fagforbundet har fått flere reaksjoner fra medlemmer og tillitsvalgte, etter at lederen av Fagforbundet i Rogaland uttalte seg om valget, regjeringsspørsmålet og hvem som skal være statsminister etter valget.

Forbundsstyret i Fagforbundet ønsker på denne bakgrunnen å understreke følgende:

Fagforbundet jobber for at Norge skal få en rødgrønn regjering, ledet av Jonas Gahr Støre.

Fagforbundet ønsker at valgkampen skal preges av de politiske sakene og de tydelige politiske motsetningene i Norge, ikke av personspørsmål. Åtte år med høyreregjering har økt forskjellene mellom folk, både økonomisk og geografisk. Høyreregjeringa har jobbet for å bygge ned, sentralisere og privatisere de offentlige velferdstjenestene, uten å ta hensyn til interessene til vanlige arbeidsfolk.

Vi vil jobbe for regjeringsskifte ved valget i september. Vårt mål er ei rødgrønn regjering som jobber for interessene til vanlige arbeidsfolk, reduserer forskjellene, og styrker velferdstjenestene i by og land. Vi trenger ei rødgrønn regjering som kjemper mot sentraliseringa og tar hele Norge i bruk, og som får Norge for fullt inn i det grønne skiftet. Norge trenger ei regjering som makter å løse problemene som koronakrisa har skapt, ikke minst ved å bekjempe den rekordhøye arbeidsløsheta. 

Vi mener ei regjering med Ap, SV og Sp, - med Jonas Gahr Støre som statsminister, er best i stand til å styre landet.

Uttalelse fra Forbundstyre.